El Boletín Oficial del Estado (BOE)  del 23 de setembre ha publicat la resolució del reconeixement a la comunitat bahá’í com a confessió religiosa d’arrelament notori. Un reconeixement que els dona un estatus jurídic que certifica la presència de la confessió religiosa a Espanya i el seu arrelament destacat.

El BOE detalla que l’arrelament notori és un reconeixement que s’atorga perquè la comunitat porta inscrita 55 anys al Registre d’Entitats Religioses; compta amb 108 entitats inscrites; i 17 llocs de culte en 15 comunitats autònomes. També es detalla que la comunitat bahá’í compta amb una estructura que inclou assemblees nacionals i assemblees locals garantint així la continuïtat i la responsabilitat dins aquesta.

La documentació aportada per la comunitat, publica el BOE, també relaciona l’activitat que realitzen els bahá’í en la societat en l’àmbit de l’educació no formal, la defensa dels drets humans i la llibertat religiosa així com la defensa dels perseguits per la seva condició de bahá’í. La confessió religiosa també acredita una important presència internacional havent obtingut el reconeixement d’estatus similars a països com Portugal, Itàlia, Regne Unit, França o Alemanya.

Vuit confessions a Espanya d’arrelament notori

Perquè una comunitat sigui d’arrelament notori cal que la confessió porti inscrita al Registre d’Entitats Religioses trenta anys, llevat que l’entitat acrediti un reconeixement a l’estranger d’almenys seixanta anys d’antiguitat i porti inscrita al registre durant un període de quinze anys. També cal acreditar la seva presència a, almenys, deu comunitats autònomes i/o ciutats de Ceuta i Melilla; tenir cent inscripcions o anotacions al Registre d’Entitats Religioses, entre ens inscriptibles i llocs de culte, o un nombre inferior quan es tracti d’entitats o llocs de culte d’una rellevància especial per la seva activitat i nombre de membres; comptar amb una estructura i representació adequada i suficient per a la seva organització a efectes de la declaració de notori arrelament, i acreditar-ne la presència i participació activa a la societat espanyola.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad