Elisabeth Attar Lheure, compromesa a favor del diàleg interreligiós i interconviccional que ha exercit la major part de la seva tasca a Catalunya a través de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, el Centre Unesco de Catalunya, la Comunitat Bahá’í, el Grup de Diàleg Interreligiós Monàstic i diferents institucions internacionals.

El jurat, presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, està integrat pel director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba i Roselló; la directora de l’equip de recerca ISOR de la UAB, Maria del Mar Griera, i la investigadora de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals, Eva Sylvia Fortes.

Memorial Cassià Just

L’any 2010 el Govern de la Generalitat de Catalunya va crear el Memorial Cassià Just, amb la voluntat de reconèixer persones o institucions que s’han significat per les aportacions a la construcció d’un espai comú de convivència de la pluralitat d’opcions religioses. El guardó del Memorial Cassià Just consisteix en una obra d’art original que serà lliurat el 22 de novembre en el transcurs d’un acte al Palau de la Generalitat.

Guardonats d’edicions anteriors

En edicions anteriors, el Memorial Cassià Just ha guardonat el pare Joan Botam pel seu compromís al llarg de tota la vida en la defensa de les llibertats civils i dels drets fonamentals; la Federació Internacional de l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (FIACAT), per la seva lluita per l’abolició de la tortura i la pena de mort; el cardenal Carlo M. Martini, pel seu treball en l’intercanvi de persones de diverses sensibilitats; la germana  Teresa Losada, per la seva tasca social en favor de les persones immigrades; la Comunitat Filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes (Barcelona), per la seva aportació a la pedagogia i a l’espiritualitat; la  Comunitat de Taizé, pel seu treball amb els joves a favor de la reconciliació amb perspectiva ecumènica; l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, per la promoció de les entitats locals a través de la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós, i Jean Jacques Pérennès pel foment del diàleg entre les tradicions cristiana i islàmica en territoris i ambients poc proclius.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad