Recepció del GTER al Parlament de Catalunya

El Parlament ha acollit aquest dimarts 19 de març una jornada amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, organitzada pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER), enguany amb el lema «Veritat, justícia i religió». En la jornada hi han participat, entre d’altres, representants de les comunitats religioses que aplega aquesta entitat.El Parlament ha acollit aquest dimarts 19 de març una jornada amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, organitzada pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER), enguany amb el lema «Veritat, justícia i religió». En la jornada hi han participat, entre d’altres, representants de les comunitats religioses que aplega aquesta entitat. 

El president, Roger Torrent, ha inaugurat la sessió, juntament amb el president del GTER, l’arxipreste ‘stavrophor’ Joan Garcia, i la sub-directora general d’Afers Religiosos, Isabel Escandell. Tots tres han expressat el rebuig pels atemptats com els d’aquesta setmana a Nova Zelanda, que mostren les «traces de malaltia» que «en el fons» té la societat, en paraules de l’arxipreste Garcia, que també ha defensat la importància de l’alteritat i ha reivindicat el paper de les religions com a «element de cohesió social» que «ajuda a fer créixer la societat». Torrent ha destacat la importància de la convivència, el diàleg i l’empatia per combatre el «discurs de l’odi». «Hem de mirar-nos als ulls els uns als altres i entendre la mirada de l’altre, també des d’un punt de vista polític a casa nostra», ha advertit. Escandell ha insistit que no hi pot haver «cap justificació religiosa a la barbàrie», ha remarcat la pluralitat de creences que conviuen a Catalunya i ha defensat el dret a la llibertat religiosa. La sessió ha continuat amb les conferències «El paper de la justícia i de la pau en les religions», a càrrec de Jaume Flaquer, teòleg, doctor en islamologia i membre de Cristianisme i Justícia; «Celebració de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional», a càrrec de Carme Gutiérrez, membre del Consell Interreligiós de Terrassa, i «El compromís del moviment ecumènic de l’ACAT per l’abolició de la tortura i la pena de mort», a càrrec d’Emili Chalaux, president d’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (ACAT). La jornada l’ha moderada i clos Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i membre del GTER. El GTER el formen representants de les esglésies catòlica i ortodoxa i de les comunitats evangèlica, musulmana i jueva, i les altres religions presents al país (entre elles la Fe bahá’í), s’hi integren mitjançant el Consell Interreligiós. És un espai de diàleg i treball entre religions i té per objectiu, entre d’altres, promoure la pau i l’harmonia entre les creences, combatre els prejudicis i estereotips al voltant de les religions i afavorir-ne una integració natural a la societat. La Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional va ser instituïda per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2010 i pretén fomentar el diàleg interreligiós i l’entesa entre confessions. (Catalunya Religió)

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad