Diverses entitats i comunitats religioses van signar el nou acord ‘Religions per la llengua’ que impulsa la Direcció General d’Afers Religiosos. Les primeres adhesions d’aquesta “declaració col·lectiva i transversal” s’han concretat el dimarts  12 de juliol en un acte encapçalat pel president Pere Aragonès i que es va celebrar al Palau de la Generalitat. “Les comunitats religioses de Catalunya ens comprometem a promoure l’ús social del català en els nostres àmbits, ja sigui introduir-lo en aquelles comunitats on gairebé encara no és present, augmentar-lo on és incipient o enfortir-lo en la nostra acció quotidiana”, diu l’acord. Un text de caràcter general, que s’emmarca dins el Pacte Nacional per la Justícia impulsat pel Departament de Justícia i que està obert a noves adhesions de les entitats religioses i altres entitats vinculades a les tradicions de Catalunya.

La Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) ha publicat també un llistat d’iniciatives amb el títol ‘Què puc fer pel català?’. Des de la retolació, la traducció de textos litúrgics, la publicació de textos a webs i xarxes socials, l’ús del català en les celebracions religioses o la col·laboració en les activitats d’altres entitats que promoguin la llengua i la cultura catalanes. Són alguns dels exemples i suggeriments que el Govern proposa a les religions per fomentar el català. Cada entitat impulsarà les actuacions que consideri que poden tirar endavant dins de les seves possibilitats d’acció.

A l’acte també hi han participat la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley. La trobada ha esdevingut un espai de diàleg entre els representants de les diferents comunitats religioses i el Govern de la Generalitat, per tal d’aprofundir en les relacions i reflexionar conjuntament al voltant del paper de les confessions en la societat catalana. Hi han assistit els membres del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), del Consell Interreligiós de Catalunya, (de qual forma part la comunitat bahá’í) i representants de les principals confessions religioses presents a Catalunya.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad