Tots els bahá’ís del món celebrem que el 21 d’abril de 1863 Bahá’u’llah, fundador de la Fe Bahá’i, va declarar a Bagdad, quan era exiliat del govern persa, que portava una missió semblant a la de Moisès, Buda, Crist, Muhammad, etc. i que Ell era la Manifestació de Déu per aquesta època.

Va fer una crida per aconseguir una completa reestructuració de l’Orde Social, una reestructuració que serà inevitable conforme la humanitat emergeixi cap una nova etapa de la seva història. La Nova Era, va indicar Bahá’u’llah, estarà marcada per certes característiques, entre d’altres: l’eliminació de tota classe de prejudicis, la completa igualtat entre l’home i la dona, el reconeixement de la unitat essencial de totes les grans religions del món, l’eliminació dels extrems de pobresa i de riquesa, l’educació universal i un idioma auxiliar mundial, l’harmonia entre la ciència i la religió, un equilibri sostenible entre la naturalesa i la tecnologia, l’establiment d’una mancomunitat mundial, en la que les nacions estaran unides,  l’autonomia dels seus estats membres, i la llibertat i la iniciativa personal de les persones seran salvaguardades.

Aquesta Commemoració marca el moment més important en la historia dels orígens de la Fe Baha’í. I aquest mateix dia 21 d’abril s’elegeixen a tot el món els Consells Locals Bahá’ís,  cos de govern comunitari, elegit cada any a tota localitat on resideixen nou o més bahà’Ís majors de 18  anys.

Els bahà’ís de la comunitat es reuneixen per a l’elecció. Després d’un període de pregària i meditació, cada creient escriu nou noms corresponents a les persones  que al seu entendre estan més ben capacitades per administrar els assumptes de la comunitat.  Es voten les persones que “millor combinin les qualitats de lleialtat inqüestionable, de devoció desinteressada, de ment ben formada, d’habilitat reconeguda i experiència madura.”

Tota elecció bahá’í es realitza per votació secreta. No hi ha candidatures, nominacions o campanyes electorals. Els electors tenen l’oportunitat de votar conscientment  amb llibertat absoluta d’elecció.

Actualment els consells locals bahá’ís  vetllen per una gran varietat d’assumptes que són l’essència de la vida comunitària. Entre les activitats que gestionen figuren l’educació dels nens i joves,  la celebració dels Dies Sagrats, els serveis devocionals, trobades  d’estudi, activitats socials, celebració de matrimonis i funerals, etc. Cal destacar la  reunió mensual de la comunitat, disposada per a  la camaraderia, la consulta i presa de decisions, on totes les persones tenen dret a opinar i votar qualsevol dels assumptes que sorgeixin en la consulta entre les persones presents.

A la Fe bahà’í no hi ha clergat, ni treball pastoral o missioner professional. Bahà’u’llàh va proporcionar una estructura per administrar els assumptes mitjançant un sistema de consells elegits a nivell local, nacional i internacional que denominen Ordre Administratiu.   Els òrgans de govern bahá’í arriben a acords mitjançant una forma col·lectiva de prendre decisions anomenada “consulta”, que procura aconseguir el consens comunitari mitjançant l’acostament de posicions i no enfrontant-les unes amb d’altres.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad