L’Associació de Dones Bahá’ís de Barcelona organitza un acte per honrar la memòria de deu dones bahá’ís que el regim de la República Islàmica d’Iran va penjar una mateixa nit a la ciutat de Shiraz, fa quaranta anys.  Aquest acte s’afegeix a una campanya mundial en el seu honor i en suport a la igualtat de gènere a l’Iran, i tindrà lloc el diumenge 18 de juny a les 19,30h. al Centre Bahá’í del carrer Galileu 336.

La campanya global amb el Hashtag #OurStoryIsOne, vol honrar les dones executades i la llarga lluita per la igualtat de gènere viscuda per dones de tots els credos i orígens a l’Iran durant moltes dècades i que continua fins avui.

El 18 de juny d’aquest any es compleixen 40 anys des que la República Islàmica de l’Iran va dur a terme un acte d’opressió sense precedent: 10 dones bahá’ís van ser penjades en una sola nit en una plaça pública de la ciutat de Shiraz. El seu únic “delicte” va ser la seva negativa a renegar de la seva fe i a renunciar a les seves creences.

Però la història de les 10 dones bahá’ís no s’ha acabat. Va ser un capítol en la història de resiliència i sacrifici de les dones iranianes per la igualtat. Encara que maltractades i empresonades, les dones d’avui, igual que les que els van precedir, lluiten amb valentia per un Iran just i pròsper.

La comunitat bahá’í de Barcelona vol rendir homenatge a  Ezzat de 57 anys i la seva filla Roya de 23, Nosrat (46), Tahereh (30), Zarrin (29), Mahshid (28) Akhtar (25) Shirin (25) Simin (24) i l’adolescent de 17 anys Mona, i a totes les dones iraniana de qualsevol origen ètnic o religiós que avui en dia  continuen la lluita i els esforços de llarga data cap a la igualtat de gènere a l’Iran.

Serà un acte devocional, obert a tothom, amb oracions i la participació del Dr. Amin Egea qui oferirà una anàlisi dels fets ocorreguts, de la situació actual del bahá’ís i la descripció del paper rellevant de les dones a la societat iraniana.

Per a més informació consulteu:

www.solidaridadbahai.com

https://www.bic.org/focus-areas/situation-iranian-bahais

https://iranbahaipersecution.bic.org/

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad