En la seva sessió del passat 24 de maig, la Comissió d’Afers exteriors del Congrés dels Diputats va aprovar la Proposició No de Llei relativa a la persecució de la comunitat bahá’í a l’Iran presentada pel Grup Parlamentari Basc (EAJ-PNB).

Donant continuïtat a les declaracions en defensa dels bahá’ís dels anys 2006 i 2009, i gràcies a les gestions iniciades pel Sr. Aitor Esteban, diputat del Grup Parlamentari PNB, s’ha aprovat per majoria la PNL que diu textualment:

El Congrés dels Diputats insta el Govern a:

  1. Que reconeixent la singularitat que viuen els bahá’ís a l’Iran i considerant que els seus drets no estan recollits en la seva constitució, faci una crida al Govern iranià a respectar els acords que té signats en matèria de Drets Humans i atengui les recomanacions de les diferents resolucions emeses pels organismes internacionals de respectar la llibertat religiosa, complint amb les seves promeses en l’Examen Periòdic Universal de Nacions Unides.
  2. Que projecti la seva influència a nivell internacional per a col·locar en l’agenda europea la situació dels bahá’ís a l’Iran i encoratgi a la Unió Europea a continuar mantenint com a prioritària la situació dels drets humans en les seves relacions amb l’Iran.
  3. Que es recordi davant les instàncies oportunes el compromís del Govern espanyol amb la llibertat religiosa, el respecte dels drets humans i la seva preocupació especial per la persecució dels bahá’ís en aquell país.

«L’aprovació d’aquesta PNL pretén donar un toc d’atenció i fer arribar  a l’Iran que el món l’està mirant i que aquesta institució, el Congrés dels Diputats, i, per tant, amb el seu mandat també la diplomàcia espanyola els està observant», deia Esteban en la seva intervenció davant la Comissió d’Afers exteriors.

Antonio Gómez, diputat del Grup Parlamentari Unides Podemos, es va sumar al suport en favor d’aquesta iniciativa agraint al Grup Basc per utilitzar el seu contingent per a posar en relleu la persecució de la comunitat bahá’í «que de ben segur ens havia d’interpel·lar a tots i a totes». «Exigir el respecte a les minories i a la diversitat i pluralitat religiosa és una exigència mínima i de drets fonamentals que hem de fer i promoure davant l’Iran i davant qualsevol país», va dir Gómez.

La senyora María del Carmen Martínez, diputada del Grup Parlamentari Ciutadans, es va sumar compartint «aquesta preocupació per la situació de les persones de creença bahá’í a l’Iran» i rebutjant «els abusos que estan sofrint a mans de la teocràcia dels aiatol·làs».

«L’atac a la comunitat bahá’í a l’Iran és una evidència», va dir el Sr. Alberto Casero, diputat del Grup Parlamentari Popular, que a més de manifestar el seu suport, va posar en relleu la llarga història de persecució que ha sofert la comunitat bahá’í de l’Iran des que va sorgir a mitjan segle XIX.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, la Sra. Zaida Pedrera, també es va sumar als suports dient que donen suport a «la pluralitat religiosa des del respecte mutu i la seva forma de vida», així com «les diferents creences».

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad