Fecha

Jun 09 2021
¡Caducado!

Hora

6:00 pm - 6:00 pm

Descobreix la pluralitat religiosa de Barcelona: la fe bahá’í i el budisme

L’OAR estrena dos monogràfics introductoris sobre confessions religioses: el dimecres 9 de juny, sobre la fe bahá’í i el dimarts 15 de juny, sobre el budisme. Ambdues sessions tindran lloc en línia a les 18.00 hores. Persones que pertanyin a les comunitats seran les que guiaran i explicaran aquestes dues conviccions presents a la ciutat. Cal inscripció prèvia per poder assistir-hi.

Barcelona és una ciutat plural i diversa on es practiquen i conviuen nombroses tradicions religioses diferents: hi trobem més de 25 conviccions i espiritualitats. Malgrat això, moltes d’elles resten encara força desconegudes per la majoria del veïnat de la ciutat. Acostar-se a aquesta pluralitat de conviccions i conèixer de primera mà les comunitats que en formen part permet valorar la seva gran aportació, que converteix Barcelona en una ciutat rica, dinàmica, complexa i plural.

L’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) reprèn amb aquests monogràfics l’objectiu d’apropar al conjunt de la ciutadania aquestes diverses tradicions explicant-ne els elements més bàsics, però també descobrint-ne la realitat a la ciutat. Amb persones pertanyents a aquestes comunitats es podrà descobrir l’origen de les diverses tradicions, les creences i pràctiques més importants, així com la seva presència i les aportacions que fan a la ciutat de Barcelona. Aquests monogràfics es realitzaran en format virtual i consistiran en un diàleg amb persones que, des de la seva vivència personal, permetran acostar les respectives tradicions religioses als assistents.

SESSIONS EN LÍNIA:

  • INTRODUCCIÓ A LA FE BAHÁ’Í. Dimecres 9 de juny, a les 18.00 hores, amb Narjis Ahidar, Olinga Mottahedeh i Nekane Hamadi, del Centre Bahá’í de Barcelona.
  • INTRODUCCIÓ AL BUDISME. Dimarts 15 de juny, a les 18.00 hores, amb el Lama Jigme Yeshe, deixeble del Gyalwang Drukpa i responsable del centre Drukpa de Barcelona, i Josep Manuel Sōsen Campillo, monjo budista zen, escriptor i president del Centre Zen Nalanda.

FUNCIONAMENT I INSCRIPCIONS:

Aquesta activitat consta de dues sessions en línia independents (de 90 minuts, a la plataforma Hangouts Meet de Google). La sessió és en directe i no quedarà enregistrada. No es podran realitzar enregistraments ni fotografies. Cal inscripció prèvia a cadascuna de les sessions a què es vulgui assistir.

Per a la inscripció cal enviar un correu electrònic a activitatsoar@bcn.cat indicant-hi:

  • Nom
  • Cognoms
  • Adreça electrònica

S’acceptaran inscripcions fins al dia anterior a la sessió. Un cop feta la inscripció, el mateix dia de la sessió es facilitaran les instruccions i l’enllaç corresponent per a la connexió.

Enviar comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad