Fecha

Abr 29 2023
¡Caducado!

Hora

5:00 pm

Celebració del 9è Dia del Ridván

El 29 d’abril a les 17 h. tindrà lloc en el centre bahá’í de Barcelona la commemoració del 9è Dia del Ridván

Durant dotze dies, del 21 d’abril al 2 de maig, les comunitats bahá’ís de tot el món celebren la seva festivitat més sagrada: Ridván.

Aquesta festivitat anual marca l’aniversari dels dies que, el 1863, Bahá’u’lláh va passar a la vora del riu Tigris, a Bagdad, abans de marxar a un nou desterrament.

Bahà’u’llàh va anunciar als amics reunits amb Ell durant aquells dies que Ell era el Missatger de Déu per a una nova era, promès a les escriptures sagrades del passat. Va anomenar al jardí on estaven reunits «Ridván», que significa «paradís».

El període de Ridván també va ser el moment en què Bahá’u’lláh va proclamar els principis espirituals fonamentals que es troben al cor dels Seus ensenyaments, assenyalant l’arribada d’una nova etapa en l’evolució de la vida de la humanitat, caracteritzada per la pau i la fi de la violència.

Durant aquest període els bahá’ís de quasi 200 països i territoris del món també trien els seus consells de govern locals i duen a terme convencions nacionals, durant les quals delegats es reuneixen per triar la seva Assemblea Espiritual Nacional, un consell de nou membres responsable de guiar, coordinar i estimular les activitats de la comunitat bahá’í en la seva jurisdicció. Les eleccions bahá’ís es distingeixen per la manca de nominacions i campanyes.

Després de la seva declaració, Bahá’u’lláh va ser sentenciat a confinament de per vida a la ciutat-presó d’Akkà (ara a Israel) i va morir el 1892.

La Fe bahá’í és la més jove de les religions monoteistes independents del món i una de les de més ràpid creixement amb una presència significativa a Espanya. Els bahá’ís veuen les principals religions del món com a part d’un únic procés progressiu a través del qual Déu revela la seva voluntat a la humanitat. Entre els principis bahá’ís s’hi inclouen la unitat de la humanitat, la igualtat d’homes i dones, l’erradicació dels prejudicis, l’harmonia de la ciència i la religió, l’educació universal i la pau mundial.

Les comunitats bahá’ís celebren aquests dies especials amb reunions obertes a tothom.

Enviar comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad